Elektromos redőny Akadály és lefagyás érzékelővel
Hosszú távú megoldás, mikor alumínium redőny mellett döntünk. Figyelembe vesszük a szigetelés és a biztonság fontosságát. A kényelem érzet igénye is nagy szerepet vállal mindennapjainkban. Ennek megfelelően az elektromos kezelhetőség tökéletes megoldás. Ebben az esetben a kérdés, hogy milyen motor lenne ideális?
Az igazi luxus érzet legyen alapfelszereltség mindennapjainkban, hogy legyen több időnk bármi másra. Ne nyúljon mindig a távirányítóért, ha le vagy fel kívánja húzni redőnyét. Programóra segítségével a redőny tudja mikor mit kell tennie. 
A motorok tudás szintje az idő előre haladtával kibővült. Már elérhető akadály és lefagyás érzékelő funkcióval. 
Korábban ügyelni kellett arra, hogy a redőny útjában, alatta ne maradjon semmi. Legyen az ablakban egy virágláda, amely véletlen a redőny útjába kerül. Egy játék, amely elszóródott a teraszajtónál. 
A redőny automatikusan lefelé mozgása során érzékeli az alá kerülő akadályt és megáll. Egyéni beállítás esetén visszaemeli a redőnyt. Az akadály érzékelő funkciójának köszönhetően, nem tesz kárt az alatta maradt tárgyaknak és a redőny sem roncsolódik a véletlen alatta maradna valami.
Lefagyás érzékelési funkciója leginkább a hideg jeges időszakban válik hasznossá. Télen olykor előfordul, hogy a leeresztett redőnypalást utolsó tagjára hullott csapadék ráfagy a zárólécre és a párkányra. Felemelkedés során érzékeli, ha lefagyott a redőny az éjszakai hidegben. A redőnymotor erősségétől függően, vagy csak túlterhelődhet a motort (ami meghibásodhat), vagy erősebb motor esetén a folyamatos felfelé húzás eredményeként eldeformálja vagy szétszakítja a redőnyléceket. Ilyenkor az egymásba kapaszkodó redőnyléc részek eldeformálódnak és kiakadnak egymásból, ami a meghibásodás mértékétől függően, olykor csak komolyabb mértékű költséggel javítható.